Manchester City helpt zichzelf én Liverpool met zege in Premier League-kraker

21-12-2019 20:30

Manchester City heeft zowel zichzelf als koploper Liverpool een uitstekende dienst bewezen. De regerend Premier League-kampioen begon als nummer drie aan de kraker tegen Leicester City en is de verrassende runner-up tot op één punt genaderd.

Leicester City zag een serie van acht Premier League-wedstrijden op rij beëindigd worden door Norwich City, maar pakte aanvankelijk de draad op in het Etihad Stadium. Topscorer Jamie Vardy – die ook niet tot scoren was gekomen tegen The Canaries – sprintte zijn tegenstanders eruit en stiftte de bal schitterend voorbij doelman Ederson: 0-1.

De thuisploeg toonde echter veerkracht en had de achterstand voor rust al omgebogen in een voorsprong. Riyad Mahrez deed zijn oude liefde pijn met een van richting veranderd schot en Ilkay Gündogan tekende voor de 2-1 nadat Ricardo Pereira in het strafschopgebied een overtreding op Raheem Sterling had gemaakt.

The Foxes moesten nu een achterstand goed zien te maken, maar kregen daar geen kans meer voor. Twintig minuten voor tijd werd het zelfs 3-1: Gabriel Jesus gaf het laatste tikje na een schitterende demarrage en strakke voorzet van Kevin de Bruyne. De wedstrijd was beslist en Manchester City verkleinde de achterstand op Leicester City tot één punt. Liverpool bleef, zonder te spelen, tien punten voor staan op The Foxes: zodra de koploper terug is van het WK voor clubs in Qatar, treft het Leicester City op Boxing Day. De Bruyne werd vlak voor tijd vervangen. Bij Leicester verving Dennis Praet Youri Tielemans met nog een kwartier op de klok.