Cardioloog over hartblessure Blind: 'Duurt meestal drie tot zes maanden'

Cardioloog over hartblessure Blind: 'Duurt meestal drie tot zes maanden'

21-12-2019 16:45

Daley Blind kwam zaterdag met het nieuws dat hij door een hartspierontsteking is uitgeschakeld bij Ajax. De verdediger gaat niet mee op trainingskamp naar Qatar en volgens cardioloog Otto Kamp kan het herstel van Blind lang gaan duren.

"Een hartspierontsteking kan verschillende oorzaken hebben", begint Kamp in gesprek met De Telegraaf. "Meestal wordt de ontsteking veroorzaakt door een virus of bacterie, maar het kan ook een lichamelijke reactie zijn." De blessure kan vervelende gevolgen gaan hebben voor de Ajax-speler. "Bij de ontsteking zijn er drie mogelijke uitkomsten, namelijk een volledig herstel, een kleine beschadiging of progressieve schade. Dan gaat de hartfunctie achteruit en dus vermindert de knijpkracht van het orgaan."

Het is niet helemaal zeker hoelang Blind aan de kant staat in Amsterdam. "Daarbij is het belangrijk dat er geen lichamelijke inspanning wordt geleverd", vervolgt Kamp. "Een virusontsteking kan namelijk uitbreiden door de inspanning van het sporten. Het herstel duurt meestal drie tot zes maanden."