Genkse fangroep pakt uit met fake news als grapje bij trommelverbod op Antwerp

Genkse fangroep pakt uit met fake news als grapje bij trommelverbod op Antwerp

Gepubliceerd: zaterdag 14 december 2019 om 12:03za 14-12-2019 om 12:03

Laatste update: zaterdag 14 december 2019 om 12:19za 14-12-2019 om 12:19

De voorbije dagen is er wat commotie ontstaan tussen supporters van Royal Antwerp FC en KRC Genk. Aanleiding daartoe was de petitie die een Antwerp-fan lanceerde vanwege het veelvuldige getrommel in het bezoekersvak op de Bosuil. Een supportersorganisatie van Genk heeft daarop gereageerd met een grapje.

Na het bezoek van Genk aan Antwerp in de Croky Cup (3-3, Antwerp won na strafschoppen) kwam Maarten Coutereels met een petitie op de proppen. Geen trommels meer op de Bosuil, luidde het devies van de Antwerp-fan. Intussen heeft het bestuur van The Great Old dat verzoek ingewilligd. Vanaf nu worden trommels dus niet meer toegelaten in het stadion van Antwerp.

De Genkse fangroep Tribune Zuid heeft het moeilijk met die klacht. Vrijdagavond plaatste het een bericht op haar Facebook-pagina, met als titel 'Antwerp-supporters niet langer welkom in Genk'. In het artikel werd beweerd dat de club, in samenspraak met enkele supportersorganen, besloten had om geen fans van Antwerp mee toe te laten in de Lumnius Arena.

Een dag later onthult Tribune Zuid echter dat het om een grap ging, aldus Gazet van Antwerpen. "Dat lijkt me inderdaad een solo-actie van een of andere grapjas", vertelt Peter Morren, tegenwoordig de woordvoerder van Genk. "Ik kan in elk geval bevestigen dat er geen sprake is van zo’n beslissing, gedragen door de club." Case closed, dus.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Grappig?

Ja
54%
Nee
46%
(410 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws