“Club Brugge moet in januari of de zomer één of twee spelers halen”

“Club Brugge moet in januari of de zomer één of twee spelers halen”

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 14:28do 12-12-2019 om 14:28

Club Brugge is een geoliede machine. Toch vindt Marc Degryse dat er nog wat ontbreekt. Die analyse maakte hij tegenover Het Laatste Nieuws na de verloren Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid.

Club Brugge verweerde zicht tweemaal sterk tegen De Koninklijke. “Dat Club hier zijn voet naast die van Real Madrid kan plaatsen, is nogmaals de bevestiging dat ze stappen hebben gezet. Dat zei Mannaert ook in ons interview. Er is meer evenwicht, beter positiespel en een vlottere balcirculatie.”

Toch ontbreekt er nog wat, vindt Degryse. “Alleen ontbreekt het aan efficiëntie, dat kunnen we na deze zes matchen concluderen. In januari of in de zomer moeten ze één of twee spelers halen, die qua statistieken op dit niveau een zekerheid zijn. Een garantie op goals.”

“Nu zijn het allemaal jonge spelers, die te weinig koelbloedigheid en ervaring hebben. Tau, Okereke, Dennis... Noem maar op. Club moet nu die laatste stap kunnen zetten, ook al is het de moeilijkste en de duurste stap. De spitsen van Real zijn er die 50 of 60 miljoen euro kosten.”

“Club moet dat soort koelbloedige spelers vinden, maar natuurlijk een stuk goedkoper”, gaat Degryse verder. “Dan kunnen ze nog meer progressie boeken. Toch chapeau - een dikke pluim voor wat ze hebben gepresteerd, gisteravond en in de ganse campagne.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Degryse hier gelijk?

(183 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws