UPDATE: 'Na Orlando Sa onderneemt nu ook Cavanda stappen bij Standard'

UPDATE: 'Na Orlando Sa onderneemt nu ook Cavanda stappen bij Standard'

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 10:15do 12-12-2019 om 10:15

Laatste update: maandag 16 december 2019 om 19:10ma 16-12-2019 om 19:10

De liefde tussen Standard en Orlando Sa is al een tijdje bekoeld. De Portugees past niet in de plannen van Michel Preud'homme en moet dan ook apart trainen. Een situatie die dreigt te ontploffen, weet Sport/Voetbalmagazine.

Orlando Sa maakte in zijn eerste twee seizoenen liefst 24 competitiegoals voor Standard, maar sinds zijn tussenstop bij het Chinese Henan Jianye kon hij zijn niveau niet meer terugvinden. Bovendien kampte hij vorig seizoen met een blessure aan de achillespees. Standard meldde hem in de zomer al dat hij weg moest. Orlando Sa bleef toch, maar werd samen met Luis Pedro Cavanda en Sébastien Pocognoli in de B-kern gezet. Die laatste werd inmiddels wel terug opgevist.

Cavanda en Sa volgen nu een apart programma met de fysiektrainer, zonder uitzicht op de A-kern. Standard gaat bijzonder ver om Cavanda en Sa te verbannen. Ze mogen geen enkel contact hebben met de andere spelers, niet tegelijk eten en niet parkeren op de Académie. Ze zijn zelfs verbannen uit de WhatsApp-groep van de spelers. Standard laat op alle mogelijke manieren merken dat ze niet meer welkom zijn. 

Sa heeft daar nu genoeg van en nam advocaat Walter Van Steenbrugge onder de arm. Hij wil zijn situatie aanklagen bij de FIFA. De Portugees heeft bij Standard nog een contract lopen tot de zomer van 2021.

Update: Cavanda speelde sinds 5 mei geen enkele match meer voor de A-ploeg van Standard. Al maanden zit hij in de B-kern. De voormalige Rode Duivel heeft Standard nu laten weten dat hij eist terug opgenomen te worden in de A-kern. Gebeurt dat niet dan wil Cavanda eenzijdig zijn contract verbreken. Dat schrijft RTBF.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Moet Orlando Sa een kans krijgen?

Ja
63%
Nee
37%
(330 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws