Emotionele dag op Beerschot: ultrasupporter en kankerpatiënt komt afscheid nemen

Emotionele dag op Beerschot: ultrasupporter en kankerpatiënt komt afscheid nemen

Gepubliceerd: zaterdag 7 december 2019 om 13:19za 07-12-2019 om 13:19

Laatste update: zaterdag 7 december 2019 om 13:35za 07-12-2019 om 13:35

K. Beerschot V.A. ontvangt om 17u Excelsior Virton in Eerste Klasse B. Het duel staat echter volledig in het teken van Leo Heylen, een 90-jarige supporter van Beerschot. Hij komt zaterdag afscheid nemen van zijn grote liefde.

Heylen is al sinds zijn vijfde fan van Beerschot, luidt het verhaal op de webstek van de Antwerpenaren. De man vervulde ook enkele officiële taken op het Kiel. Zo was hij aangesloten bij de club als scheidsrechter en trad hij ook meer dan tien jaar aan als ploegafgevaardigde. Daarna ging Heylen verder als superfan van de Ratten. In die periode mist hij amper twee wedstrijden van zijn favoriete ploeg.

De laatste jaren gaat het de 90-jarige Heylen echter minder voor de wind. Drie jaar geleden werd bij hem namelijk kanker vastgesteld. Die is inmiddels zo uitgezaaid dat er geen hoop meer is op herstel. Heylen heeft er dan ook voor gekozen om volgende week euthanasie te laten plegen. Dat zal hij evenwel niet doen voor zijn laatste wens is ingewilligd: nog één keer zijn favoriete Beerschot komen aanmoedigen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws