Antwerp-pionnen kunnen lof niet op over Mbokani: Hij moét Gouden Schoen winnen

Antwerp-pionnen kunnen lof niet op over Mbokani: "Hij moét Gouden Schoen winnen"

Gepubliceerd: vrijdag 6 december 2019 om 20:00vr 06-12-2019 om 20:00

Dieumerci Mbokani mag dan wel bijna op pensioengerechtigde leeftijd zitten, hij speelt één van zijn beste seizoenen ooit. Hij is amper af te stoppen bij Antwerp. Dat kan hem ook een prijs opleveren. Althans, toch als het van coach Laszlo Bölöni afhangt.

Volgens de ervaren trainer zou Mbokani de verdiende winnaar zijn van de Gouden Schoen. "'Mbo' moét de Gouden Schoen winnen", klinkt het duidelijk in Het Laatste Nieuws.

"Ik ga niet zeggen dat hij de enige kanshebber is, ik hou bijvoorbeeld ook enorm van Samatta, maar Mbo heeft kwaliteiten die weinig aanvallers hebben. Wat hij nu toont... Ik geloof echt dat hij de grote favoriet is, het zou niet meer dan normaal zijn als hij wint", vertelt Bölöni.

Ook volgens Steven Defour is Mbokani een grote kanshebber, al ziet hij wel nog concurrenten. "Hans Vanaken: misschien dat de mensen van de huidige Gouden Schoen net dat beetje meer gaan verwachten en hij daarop wat wordt afgerekend. Maar hij is zó goed, Ruud Vormer ook. Maar Dieu... Dieu is onmisbaar", aldus Defour.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verdient Mbokani de Gouden Schoen?

Ja
94%
Nee
6%
(570 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws