Tau legt mindere vorm uit: Ik was minder fris, maar nu ben ik weer 100 procent

Tau legt mindere vorm uit: "Ik was minder fris, maar nu ben ik weer 100 procent"

Gepubliceerd: vrijdag 6 december 2019 om 18:02vr 06-12-2019 om 18:02

Na een stormachtig begin is Percy Tau wat weggedeemsterd bij Club Brugge. De voorbije weken trok Philippe Clement eerder de kaart van Krépin Diatta, Emmanuel Dennis en Siebe Schrijvers op de flanken. Tau behoudt echter het vertrouwen in zijn kwaliteiten.

Dat hij een dipje kende, geeft de Zuid-Afrikaan zelf ruiterlijk toe. "Ik was enige tijd wat minder fris", bevestigt Tau bij De Krant van West-Vlaanderen. "Een blessure en dan ook fysiek en mentaal wat vermoeid. Maar nu voel ik mij weer 100 procent. Mijn persoonlijke balans van mijn eerste half jaar bij Club? Mmmm... good enough... 6 op 10...?", kaatst hij de bal terug.

"Wat wil zeggen dat het beter kon, ja", beaamt Tau. "Mijn stats vooral. Goals en assists. Slechts twee goals in competitie, meteen in de eerste twee wedstrijden nog wel, en géén in de Champions League is te weinig. Ook mijn acties moeten nog beter. En mijn doelschoten. Zie je, ik ben niet ontevreden maar ik wil in alles nog beter zijn. Ok, het is na een jaartje tweede klasse mijn eerste seizoen op het hoogste niveau, dat vraagt een aanpassing. Het niveau, de intensiteit... liggen hoger."

Genoeg killers
"Maar weet je, eigenlijk gaat het mij niet eens in eerste instantie om mijn stats", geeft Tau aan. "Ik maak mij daar geen zorgen in. Het komt wel. Het is ook niet meteen een probleem voor Club, we scoren als ploeg voldoende. Hans, Dennis... Ook in de Europese matchen missen we geen killers, vind ik. Want we creëren altijd voldoende kansen, de goals volgen dan wel."

Woensdag krijgt Tau de kans om zich weer helemaal aan de oppervlakte te voetballen. In het prestigeduel met Real Madrid kan Club Brugge zich van de derde plaats in haar Champions-League-poule verzekeren. Aangezien Diatta geschorst is na zijn rode kaart tegen Galatasaray, komt er een plekje vrij op de vleugel. Voor Tau?

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoeveel geef jij Tau op tien voor zijn eerste maanden bij Club?

Nul
0%
Eén
0%
Twee
1%
Drie
3%
Vier
4%
Vijf
20%
Zes
39%
Zeven
29%
Acht
4%
Negen
0%
Tien
1%
(107 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws