Er zijn geen excuses volgens Verschueren: Anderlecht moet vandaag winnen

Er zijn geen excuses volgens Verschueren: "Anderlecht moet vandaag winnen"

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 20:45do 05-12-2019 om 20:45

RSC Anderlecht speelt donderdagavond een belangrijke wedstrijd op het veld van Excelsior Moeskroen in de Beker van België. Een nieuwe blamage moet paars-wit in elk geval vermijden. Dat beseft ook sportief manager Michael Verschueren. 

"Het is heel belangrijk dat we deze wedstrijd winnen. Er zijn geen excuses meer. We moeten hier vandaag winnen", opperde Verschueren voor de camera van Q2. "Door de omstandigheden is de beker belangrijker dan de voorbije jaren. Ik vind dat je altijd voor de beker moet gaan, maar nu in het bijzonder omdat het een extra kans is op een Europees ticket."

Verschueren benadrukte de voorbije weken dat Anderlecht nog altijd een prijs wil pakken dit seizoen. "De beker is de meest directe manier. Als je kijkt naar het aantal wedstrijden dat je moet winnen om effectief langs die route Europees te spelen, dan is het in principe de kortste weg. De makkelijkste zou ik het niet noemen."

Moeilijke periode
Er heerst de voorbije weken een crisissfeertje bij paars-wit. Verschueren gelooft echter nog steeds dat hij de situatie kan omkeren. "Ik denk wel dat dit de moeilijkste periode is sinds ik bij Anderlecht ben. We zijn begonnen met een project waarvan iedereen dacht dat het goed zat."

"Ik ben daar ook nog altijd van overtuigd, maar de resultaten op korte termijn zijn niet wat we gehoopt hadden. Dat komt hard aan, maar we moeten proberen de rug te rechten en ervoor blijven gaan. Ja, het is frustrerend dat we onze ambities altijd moeten bijstellen, maar onze ambities blijven dezelfde. We gaan dit seizoen nog altijd voor de prijzen. We denken ook dat we op lange termijn zeker het goede project hebben gekozen", besloot Verschueren.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws