Verontwaardiging over Coucke: “Ik denk dat hij met foute info naar buiten kwam”

Verontwaardiging over Coucke: “Ik denk dat hij met foute info naar buiten kwam”

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 13:33ma 02-12-2019 om 13:33

KV Oostende – RSC Anderlecht had een belanden achtergrond. De vete tussen de kustclub en Marc Coucke kwam op de voorgrond. Serge Gumienny zag dan ook enkele randzaken naar de voorgrond verschijnen.

KV Oostende onthaalde Coucke vijandig. “Marc Coucke werd daar nogal vijandig ontvangen bij zijn ex-club, met provocerende spandoeken en dergelijke. Jammer dat er in ons land meer op randzaken gefocust wordt dan op het voetbal. Om de gemoederen te bedaren wilde Coucke de wedstrijd vanuit de kleedkamer volgen maar hij zegt dat hij daar van een match delegate te horen kreeg dat hij moest vertrekken en dat dit zelfs gecommuniceerd zou zijn met Frank De Bleeckere.”

Dat zorgt voor verontwaardiging bij ex-scheidsrechter Gumienny. “Ik schrok van die uitspraak. Het lijkt me heel straf als de scheidsrechtersbaas voor zo'n situatie gecontacteerd moet worden, dus ik vermoed dat Coucke met verkeerde informatie naar buiten kwam”, wordt hij geciteerd door Het Belang van Limburg.

“Nog op Oostende dreigden verschillende fans van Anderlecht in de slotfase het terrein op te komen nadat ze uit het bezoekende vak waren gestapt. Zij gingen postvatten achter de boarding aan het doel van doelman William Dutoit. Daar bevonden ze zich nog niet in de neutrale zone en dus moest scheidsrechter Laforge de partij niet stilleggen. Moest hij van oordeel zijn dat de fans een gevaar vormden voor de spelers, dan had hij wel kunnen ingrijpen”, aldus Gumienny.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws