Statement van Nederlandse clubs: spelers doen in eerste minuut helemaal niets

Statement van Nederlandse clubs: spelers doen in eerste minuut helemaal niets

Gepubliceerd: donderdag 21 november 2019 om 23:01do 21-11-2019 om 23:01

Alle 34 clubs in het betaalde voetbal van Nederland maken aankomend weekend een gezamenlijk statement tegen racisme. Dat meldt PSV via zijn officiële kanalen.

Dat gebeurt naar aanleiding van de gebeurtenissen van afgelopen zondag tijdens de wedstrijd Den Bosch - Excelsior, waarin Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira racistisch werd bejegend door aanhang van de thuisclub.

De spelers zullen in de eerste minuut van de wedstrijd helemaal niets doen, schrijft PSV. 'Door een statement te maken in het veld geven we, vanuit het voetbal, een duidelijk signaal dat genoeg écht genoeg is. Daarnaast heeft dit impact op zowel voetballiefhebbers als niet-liefhebbers, omdat het bij alle wedstrijden zichtbaar is en de nodige aandacht gaat krijgen', aldus PSV.

Na het eerste fluitsignaal doen de spelers niets. De clubs hebben de KNVB wel verzocht om de eerste helft minimaal één minuut langer door te gaan. 'Om het gemis van de eerste minuut te compenseren.'

De spelers van het Nederlands elftal maakten dinsdag tegen Estland al een statement tegen racisme door de eerste goal van Georginio Wijnaldum met de gehele selectie te vieren. Frenkie de Jong en Wijnaldum namen het voortouw en wezen naar elkaars huidskleur. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws