Rode Duivels zijn al geplaatst, maar Lukaku kan nog voor record gaan

Rode Duivels zijn al geplaatst, maar Lukaku kan nog voor record gaan

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 om 11:36ma 18-11-2019 om 11:36

Laatste update: maandag 18 november 2019 om 12:06ma 18-11-2019 om 12:06

De Rode Duivels spelen dinsdag nog tegen Cyprus, maar zijn al zeker van groepswinst. Romelu Lukaku heeft in die match wél nog iets te winnen: hij kan Nico Claesen van de troon stoten.

De Rode Duivels kunnen dinsdag een perfecte 30 op 30 halen, maar ook voor Lukaku zit er nog een bonus in. Hij maakte afgelopen zaterdag namelijk zijn zevende doelpunt in deze kwalificatiecampagne. Daarmee evenaart hij Claesen, die in de voorbereiding op het EK 1988 ook zeven goals maakte. België haalde dat EK uiteindelijk niet.

Lukaku heeft dus aan één goaltje tegen Cyprus genoeg om alleen recordhouder te worden. Aan een internationaal record zal hij waarschijnlijk niet geraken tegen Cyprus. David Healy en Robert Lewandowski slaagde er ooit in om dertien doelpunten te maken in één kwalificatiecampagne. Davor Suker, Klaas-Jan Huntelaar en Harry Kane deden bijna even goed met twaalf doelpunten.

Lukaku is al een tijdje alleen topschutter van de nationale ploeg. Tegen Rusland scoorde hij al zijn 52ste goal voor de Rode Duivels.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Lukaku de beste Belgische spits ooit?

(519 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws