Realisme bij KV Oostende: We staan onderaan en zijn degradatiekandidaat

Realisme bij KV Oostende: "We staan onderaan en zijn degradatiekandidaat"

Gepubliceerd: zaterdag 9 november 2019 om 23:35za 09-11-2019 om 23:35

KV Oostende is de kunst van het winnen verleerd. Zaterdag leek het tegen Royal Excel Moeskroen op weg naar een overwinning, maar in de blessuretijd kreeg het de 2-2 om de oren. Michiel Jonckheere begrijpt dat zijn ploeg momenteel een degradatiekandidaat is. 

Cercle Brugge en Waasland-Beveren wonnen zaterdag wel. Oostende houdt nu twee punten voorsprong op Waasland-Beveren en vijf op Cercle Brugge. "Dat is de situatie waarin we zitten. We staan onderaan en zijn degradatiekandidaat. Als je dan in de laatste minuut 2-1 voorstaat in een levensbelangrijke wedstrijd, is het jammer dat je het dan nog weggooit", stelt Jonckheere bij Sporza

Het voetbal van Oostende tegen Moeskroen was niet altijd om over naar huis te schrijven. "Het was geen goede wedstrijd. Dit was degradatievoetbal. Af en toe was het kick and rush. Dat is nooit de bedoeling, maar het is bijna onvermijdelijk als het vertrouwen niet groot is. Ik vond Moeskroen trouwens ook niet goed. Wij gaven ook niet zo veel weg."

Oostende heeft dringend nood aan punten, maar dat wordt niet eenvoudig. "Dat is heel ontgoochelend, zeker omdat Cercle Brugge en Waasland-Beveren wel wonnen en omdat wij in onze eerstvolgende match naar Club Brugge moeten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zakt KV Oostende dit seizoen?

(88 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws