Vercauteren heeft selectie rond: nog steeds geen Chadli of Kompany beschikbaar

Vercauteren heeft selectie rond: nog steeds geen Chadli of Kompany beschikbaar

31-10-2019 11:01 Laatste update: 11:11
10

Frank Vercauteren heeft zijn puzzel (deels) gelegd voor het thuisduel met KAA Gent. Door een hele rist afwezigen was het krasselen om twintig namen op papier te krijgen. Uiteindelijk is dat toch gelukt, meldt de website van RSC Anderlecht. RSCA zal een bijzonder jeugdig elftal aan de aftrap brengen tegen Gent.

Van de twintig namen zijn er liefst negen die recent uit de eigen jeugdopleiding doorstroomden. Ervaren rotten als Vincent Kompany, Nacer Chadli, Samir Nasri of Adrien Trebel moeten forfait geven vanwege een blessure. Zo komt al het gewicht dus op de schouders van de jongelingen te liggen.

Op Trebel na kan Vercauteren wel een beroep doen op de namen die vorige vrijdag in Eupen actief waren. Of dat een geruststelling is, is dan weer een andere vraag: op bezoek bij KAS Eupen bleef Anderlecht steken op een 0-0-gelijkspel na een erg flauwe pot. Thuis tegen Gent moet het beter.

De vraag lijkt vooral wie voor de doelpunten zal zorgen tegen de Buffalo's. Met Kana, Roofe, Saelemaekers en Verschaeren lopen er vier spelers rond met één treffer in de selectie. Vlap heeft er twee.

Selectie Anderlecht:
Chipciu Alex, Vlap Michel, Didillon Thomas, Adzic Luka, Cobbaut Elias, Zulj Peter, Thelin Isaac, Van Crombrugge Hendrik, Luckassen Derrick, Roef Davy, Kayembe Edo, Amuzu Francis, Sambi Lokonga Albert, Doku Jeremy, Dewaele Sieben, Verschaeren Yari, Sardella Killian, Kana Marco, Saelemaekers Alexis & Roofe Kemar