Depoitre blinkt niet meer uit bij KAA Gent: 'Het is al een tijdje minder'

Depoitre blinkt niet meer uit bij KAA Gent: 'Het is al een tijdje minder'

30-10-2019 09:08
13

KAA Gent bleef zondag steken op 0-0 tegen STVV. Ook Laurent Depoitre kon de ban niet breken en miste ook de grootste kans. Wim De Coninck ziet dat het al een tijdje moeizamer gaat bij Depoitre.

"Het is al een poosje net iets minder bij Laurent", aldus De Coninck bij Het Nieuwsblad. "Tijdens zijn eerste maanden na zijn terugkeer vond ik Yaremchuk al de meest bedrijvige aanvaller van het Gentse spitsenduo, terwijl Depoitre zijn statistieken wel netjes op orde had. Maar de voorbije weken merk je toch dat hij net iets vaker en ook net iets vroeger gewisseld wordt. En als je dan op Sint-Truiden slechts mag invallen, is het duidelijk dat Thorup minder tevreden was."

Volgens De Coninck is dat logisch. "Vergeet niet dat Depoitre de voorbije jaren niet zoveel wedstrijden heeft gespeeld. Maar er is geen discussie mogelijk: bij die bewuste fase zijn er geen excuses, daar moet hij afleggen op Kvilitaia. Een doelman maakt altijd kans bij zulke situaties, want een spits heeft dan te veel tijd om na te denken. Met een simpele schijnbeweging misleidt hij Depoitre. Een spits in vorm trapt niet in die val."

"Vervolgens blijft Depoitre achter met het gevoel dat hij heel even de meest eenzame speler van België is. Dit was dé misser van het weekend en daar praat iedereen nog wel enkele weken over na. Dat kan een doelman ook wel eens overkomen. Foutjes en missers worden nu eenmaal uitvergroot. Hij zal nu niet aan zichzelf beginnen te twijfelen, want hij heeft een enorme persoonlijkheid en hij heeft al voldoende bewezen dat hij een echte topspits is."