Vandenbempt velt oordeel over topper: Verschil in kwaliteit toch groot

Vandenbempt velt oordeel over topper: "Verschil in kwaliteit toch groot"

28-10-2019 10:43
24

De absolute topper tussen Club Brugge en Standard kreeg zondag geen winnaar. Een flauwe match eindigde in een 1-1 gelijkspel. Ondanks het resultaat ziet Peter Vandenbempt de Luikenaars nog niet als grootste bedreiging voor Club Brugge.

"Op dit moment vind ik Standard nog niet de grote uitdager voor Club in de titelstrijd. Het verschil in kwaliteit is toch groot", oordeelt Vandenbempt in zijn wekelijkse analyse voor Sporza. "Club heeft een ruimere kern, is al een redelijk gerodeerde machine die thuis en uit tegenstanders kan domineren en makkelijker wedstrijden kan winnen en zo ver staat Standard nog niet."

Standard zet wel stappen vooruit in de ogen van Vandenbempt. "Er wordt nog altijd gebouwd, dat heeft onder Preud’homme in Brugge ook wel een paar jaar geduurd, maar er is wel progressie. Vooral het verschil de voorbije weken tussen uit en thuis – wat toch al vele jaren een groot probleem is bij Standard, weg van Sclessin – is minder groot geworden."

Daarnaast is er ook kwaliteit aanwezig. "Je zag een speler als Mpoku die de les heeft begrepen en die zeer gedisciplineerd het vuile werk opknapte en er is wel kwaliteit met Lestienne en Bastien, een van de revelaties van het seizoen, het loopwonder Cimirot daarbij en een fitte Oulare is een van de allerbeste spitsen in onze competitie.

Luis in de pels
Vandenbempt sluit zijn blik op de tegenvallende topper af met de uitspraak dat Standard 'een luis in de pels' kan zijn voor Club Brugge. "Maar over een heel seizoen moeten de Rouches toch nog constanter worden en makkelijker wedstrijden gaan winnen om echt hun voet te zetten naast Club Brugge", concludeert de populaire radiocommentator.