UPDATE: 'KV Oostende wil dure Coucke-tribune voor een prikje overkopen'

UPDATE: 'KV Oostende wil dure Coucke-tribune voor een prikje overkopen'

26-10-2019 11:35 Laatste update: 28-10-2019 09:46
17

KV Oostende moet dringend besparen. De Kustboys willen snel af van de jaarlijkse 1,2 miljoen euro huur die het aan Marc Coucke betaalt. KVO zal haar ex-voorzitter daarom zelfs onder druk zetten. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Vrijdagavond stond er een bestuursvergadering gepland bij KVO. Daar werd beslist dat het stadsbestuur de druk zal opvoeren bij Coucke. 'Burgemeester Bart Tommelein verkondigde dat de tribune eigendom wordt van de stad als KV Oostende niet blijft bestaan. Dan verspeelt Coucke ook zijn huurinkomsten via Alychlo', klinkt het.

Om de druk nog te verhogen denkt KVO er ook aan enkele financiële cijfers openbaar te maken. 'Naast de huurprijs van de tribune ook de hoge makelaarscommissies van Coucke, die nog altijd worden afbetaald. Of bijvoorbeeld de transfersommen van Milic en Musona, die niet zo hoog waren als aangekondigd', aldus de krant.

UPDATE: Het Nieuwsblad meldt dat KVO absoluut van die jaarlijkse huur af wil. Daarom deden de Kustboys bij Coucke een bod om de tribune over te kopen, al is dat slechts een peulschil van de werkelijke waarde (21 miljoen euro).