Van Crombrugge rekent niet op een EK-selectie: Ik wil er bij zijn op het WK 2022

Van Crombrugge rekent niet op een EK-selectie: "Ik wil er bij zijn op het WK 2022"

24-10-2019 13:05
6

Hendrik Van Crombrugge werd de laatste drie interlandperiodes geselecteerd voor de Rode Duivels. De keeper van Anderlecht rekent desondanks niet op een selectie voor het EK 2020. Van Crombrugge heeft zijn vizier op het WK 2022 gericht.

Van Crombrugge denkt dat hij volgende zomer niet tot de drie doelmannen in de 23-koppige selectie van Roberto Martinez behoort. "Ik hou er geen rekening mee, want de hiërarchie de nationale ploeg ligt vrij vast. Er is Courtois, Mignolet en Casteels. Sels is dan ook nog eens uitstekend bezig bij Strasbourg", laat hij weten aan Het Laatste Nieuws.

Een WK-selectie over drie jaar is zijn grote ambitie. "Ik heb voor mezelf uitgemaakt dat ik er bij wil zijn op het WK in Qatar in 2022. Symbolisch zou dat ook mooi zijn - Eupen heeft via Aspire toch een band met Qatar." Van Crombrugge kwam zes jaar uit voor Eupen, voordat Anderlecht hem begin augustus voor circa twee miljoen euro overnam.

De 26-jarige Van Crombrugge acht zijn droom realitisch. "Op training bij de Rode Duivels kan ik mee. Uiteraard, als er afwerkingsvormen zijn met Romelu Lukaku, dan krijg ik meer goals binnen dan op Neerpede."

Andere status
Binnen de nationale selectie merkt Van Crombrugge dat er anders naar hem wordt gekeken. "Ik voel me desondanks niet minder dan de rest, zeker niet sinds ik voor Anderlecht speel. Toen ik nog bij Eupen zat, werd ik anders bekeken. Op zich is dat ook wel begrijpelijk, sommige Duivels hadden misschien nog nooit van Eupen gehoord", sluit hij al lachend af.