Breaking news

Stunttransfer in de maak? ‘Twee Belgische clubs willen Vertonghen binnenhalen'

Degryse lovend: “Dat is reclame voor de academie van Club Brugge”

Degryse lovend: “Dat is reclame voor de academie van Club Brugge”

Gepubliceerd: woensdag 23 oktober 2019 om 09:25wo 23-10-2019 om 09:25

Coach Philippe Clement verraste door de 18-jarige Charles De Ketelaere in de basis te droppen tegen PSG. Marc Degryse is lovend tegenover Het Laatste Nieuws.

"Het was een gedurfde zet van Clement om De Ketelaere op te stellen om de rol van Vormer in te vullen”, begint Degryse. “Een jongen van 18. Deed het in de beker niet slecht tegen Francs Borains, maar om hem nú uit zijn toverhoed te schudden - 't was verrassend.”

“De Ketelaere was ook niet onder de indruk bij zijn debuut”, gaat Degryse verder. “Hij toonde een gezonde agressie en deed op zijn positie wat hij moest doen. Koos goed positie, maakte het z'n tegenstander lastig en infiltreerde als het kon. Hij kreeg snel het publiek op de hand, want mannen als Verratti zijn niet bepaald van de minsten.”

De middenvelder speelde met vertrouwen. “Hij werd ook betrokken in de match. Hij mocht een vrije trap geven, wat goed is voor het vertrouwen van zo'n jonge gast. Hij gaf ook eens blijk van technisch vermogen toen hij de bal achter zijn steunbeen met Diatta meegaf - in die zin draaide de keuze van Clement goed uit: De Ketelaere stond zijn mannetje.”

Talent
Zo staat een jeugdspeler van Club nog eens in de spotlight. “Dat is reclame voor de academie van Club, want hij komt echt uit de opleiding van blauw-zwart. Dat zo'n speler dan doorbreekt tot in het eerste elftal, dat spreekt tot de verbeelding. De Ketelaere toonde vista, bewijst dat hij goede voeten heeft en een goede mentaliteit. 't Is een verstandige jongen ook - dat is allemaal toch veelbelovend."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Heeft Degryse hier gelijk?

Ja
63%
Nee
37%
(246 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws