FA Cup-clash wordt wereldnieuws: amateurs van het veld na 'racistische geluiden'

FA Cup-clash wordt wereldnieuws: amateurs van het veld na 'racistische geluiden'

Het FA Cup-duel tussen de Engelse laagvliegers Haringey Borough en Yeovil Town van zaterdagmiddag is wereldnieuws geworden. Het treffen werd eerst tijdelijk onderbroken en daarna definitief gestaakt, nadat de spelers van de thuisploeg van het veld af liepen.

Volgens diverse bronnen misdroegen de meegereisde fans van Yeovil Town zich: Douglas Pajetat, de uit Kameroen afkomstige keeper van Haringey Borough, claimde dat hij racistisch werd bejegend, werd bespuugd en werd bekogeld met flessen. In de tweede helft, bij een stand van 0-1, besloot de thuisploeg actie te ondernemen en het veld af te lopen, uit solidariteit met Pajetat.

De wedstrijd moest stil worden gelegd en werd later definitief gestaakt. Na afloop kwamen beide ploegen nog eenmaal het veld op om samen de achtergebleven toeschouwers te bedanken. 'Het was een verschrikkelijke middag, maar we moeten benadrukken dat 99,9 procent van de Yeovil Town-fans zich net zo schaamt voor de gang van zaken als wij', liet Haringey Borough na het duel weten via de officiële kanalen.

Racisme langs de voetbalvelden is deze week een veelbesproken onderwerp. Maandagavond werd de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Bulgarije en Engeland nog twee keer onderbroken, nadat enkele Bulgaarse fans oerwoudgeluiden maakten wanneer de bal bij een donkere speler van Engeland kwam.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie