Boskamp is blij voor maat Maes: Bayat zit bij elke club weer binnen

Boskamp is blij voor maat Maes: "Bayat zit bij elke club weer binnen"

Gepubliceerd: zaterdag 19 oktober 2019 om 10:16za 19-10-2019 om 10:16

Laatste update: zaterdag 19 oktober 2019 om 10:55za 19-10-2019 om 10:55

Peter Maes is sinds deze week de nieuwe trainer van Lommel. Die aanstelling deed vanwege zijn betrokkenheid in 'Operatie Propere Handen' het nodige stof opwaaien. Johan Boskamp vindt het logisch dat zijn maat een tweede kans krijgt.

"Ik vind het ontzettend leuk voor Peet. Mogi Bayat zit bij elke club weer binnen en er wordt niks van gezegd. Waarom zou Peter dat dan niet mogen? Volgens mij heeft hij niemand vermoord. Ja, hij heeft zwarte knikkers gehad en is daarvoor gestraft", laat Boskamp optekenen in Het Belang van Limburg.

Boskamp vindt dat er verder niet hypocriet moet worden gedaan. "Ik stel vast dat Club Brugge lang heeft vastgehouden aan Ivan Leko, die alweer een tijdje werk heeft in het buitenland. Ook Jankovic traint nu ergens in China. Dus we moeten niet hypocriet doen. Er zijn meer mensen in het zwart betaald, daar heb ik niet zo veel moeite mee. Het luik matchfixing vind ik nog altijd erger."

Ervaringsdeskundige
De Nederlandse analist begrijpt echter de kritische blik op de aanstelling van Maes. Boskamp maakte namelijk hetzelfde mee met Bellemans. "Ook ik moest passeren bij het gerecht omwille van zwart geld en ik was lang niet de enige. Zo werkte dat in het voetbal. Iedereen wist dat wel, maar door Bellemans werd dat aangekaart. Peter heeft hetzelfde gehad, al vind ik de term 'koning van het zwarte geld' overdreven", besluit Boskamp.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws