Sterling reageert op Bulgaarse 'idioten' en bondscoach: 'Denk het niet, chef'

Sterling reageert op Bulgaarse 'idioten' en bondscoach: 'Denk het niet, chef'

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 23:45ma 14-10-2019 om 23:45

Raheem Sterling meldde zich kort na de 0-6 overwinning op bezoek bij Bulgarije op Twitter en blikte kort terug op de incidentrijke kwalificatiewedstrijd in Sofia. De vleugelaanvaller van Manchester City was vrijwel negentig minuten lang het doelwit van racistische uitlatingen vanaf de tribune.

De wedstrijd moest voor rust twee keer onderbroken worden vanwege de apengeluiden in het stadion. Sterling zou uiteindelijk als laatste lachen: de buitenspeler maakte twee van de zes Engelse treffers en had na afloop een boodschap voor de bewuste Bulgaarse fans. 'Het spijt me voor Bulgarije dat ze vertegenwoordigd worden door zulke idioten', liet hij weten. Ook blikte hij terug op een interview met de Bulgaarse bondscoach Krasimir Balakov, die stelde dat de racismeproblematiek in Engeland groter was dan die in Bulgarije. 'Daar ben ik niet zo zeker van, chef', aldus Sterling.

Ook Marcus Rashford sprak zich uit via Twitter. 'Het was niet makkelijk voor ons, dit soort omstandigheden horen niet voor te komen in 2019', aldus Rashford, die lovend was over het optreden van Ivelin Popov. De Bulgaarse captain zocht tijdens de rust de harde kern op om ze tot kalmte te manen. 'Het vergt veel lef om in je eentje daar te staan en te doen wat je moet doen. Deze actie mag niet onbesproken blijven.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws