Club Brugge moet niet vrezen voor vertrek: Ik wil een icoon worden

Club Brugge moet niet vrezen voor vertrek: "Ik wil een icoon worden"

12-10-2019 12:01
49

Bij Club Brugge (en veel andere Belgische ploegen) is het een komen en gaan van spelers. Eén van de mannen die wel jaarlijks op post blijft, is Brandon Mechele. De international speelt al sinds zijn jeugd voor de Bruggelingen. Hij staat ook niet te trappelen om zomaar te vertrekken.

"Ik voetbal nu twintig jaar bij Club en heb hier iets opgebouwd", vertelt Mechele bij Knack. "Laat ik dat liggen voor een buitenlands avontuur als ik dan Rode Duivel kan worden? Op dit moment blijf ik liever."

De verdediger heeft het duidelijk wel naar zijn zin bij Club Brugge. "Ik zou graag een icoon worden bij Club Brugge. Iemand van wie ze zullen zeggen, nadat ik gestopt ben: die Brandon Mechele heeft toch iets betekend", aldus Mechele.

Een buitenlands avontuur hoeft dan ook niet voor hem. "Ik ben realistisch over mijn kwaliteiten. Buitenlandse ploegen die voor de prijzen spelen zitten niet op mij te wachten. En een staartploeg in Duitsland of Frankrijk is op alle vlakken een stap terug. Misschien zit ik bij Club Brugge op mijn niveau? Dat is geen schande, integendeel", besluit hij.