Vanaken als verdedigende middenvelder bij Rode Duivels? Ik heb die kwaliteiten

Vanaken als verdedigende middenvelder bij Rode Duivels? "Ik heb die kwaliteiten"

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 11:20wo 09-10-2019 om 11:20

Hans Vanaken hoopt voor de ontmoetingen met San Marino en Kazachstan nog eens op speelminuten bij de nationale ploeg. Vanaken mikt daarop op een rol achter de spits... of als verdedigende middenvelder. De smaakmaker van Club Brugge schuift zich naar voren voor die positie.

"Naast die positie van aanvallende middenvelder kan ik één van de twee spelers voor de defensie zijn. Dat zijn de posities die ik aankan", liet Vanaken optekenen aan Het Laatste Nieuws. Vanaken beseft dat hij verdedigend nog niet de allerbeste is, maar hij gelooft toch in zijn eigen kunnen. "Toch denk ik dat het mogelijk is. Het zal wat aanpassing vergen, maar ik heb die kwaliteiten wel."

Jan Ceulemans sluit zich in de krant daarbij aan. "Ja, hij zou die rol van verdedigende middenvelder zeker aankunnen. Hij heeft een enorm loopvermogen en voetballend is dat helemaal geen probleem. Op die positie krijgt hij toch wat meer ruimte", aldus de ex-international.

Ceulemans beschouwt Vanaken dan ook als een concrete optie. "Zeker met Eden Hazard en Mertens op de flanken naast hem moet dat functioneren. Doorgaans zet bondscoach Martinez Tielemans of Dendoncker op die plaats als De Bruyne of Witsel niet fit zijn, maar Van­aken zou dat minstens even goed kunnen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zie jij Vanaken ook als concrete optie voor die positie?

(164 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws