VP 11 Van De Week, Speeldag 10: Veel doelpunten én clean sheets

VP 11 Van De Week, Speeldag 10: Veel doelpunten én clean sheets

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 11:15ma 07-10-2019 om 11:15

Laatste update: maandag 7 oktober 2019 om 22:29ma 07-10-2019 om 22:29

Ook op Speeldag 10 waren er weer heel wat mooie dingen te zien op de Belgische velden. Club Brugge haalde opnieuw uit, terwijl Antwerp en Standard een beklijvende topper speelden.

Defensie zonder tegengoal
In doel kiezen we voor Sammy Bossut, die ondanks de heerschappij van Zulte Waregem toch wat saves moest doen tegen Cercle Brugge. Bovendien tekende hij voor zijn eerste assist van het seizoen!

Achteraan spelen we met drie mannen die centraal uit de voeten kunnen. Clinton Mata was onvermoeidbaar op de rechtsback bij Club Brugge, terwijl de jonge Ewout Pletinckx het centraal bij Essevee uitstekend deed. Gary Kagelmacher was autoritair bij KV Kortrijk én pikte zijn doelpunt mee.

Middenveld in balans
Antwerp kon de driepunter niet over de meet trekken tegen Standard, maar dat lag niet aan Faris Haroun. Die liep zich te pletter in de rug van de creatieve mensen. Daarnaast kiezen we nog voor twee spelmakers. Hans Vanaken presteert altijd bij Club, maar Yari Verschaeren zat bij Anderlecht in een dipje. Met een vroege goal zette hij zijn elftal toch op weg naar de zege tegen Charleroi.

Dubbele dosis aanvallend geweld
Er werd afgelopen weekend aan de lopende band gescoord, en dus moeten we zelfs een paar uitstekende spitsen weglaten. Onze excuses aan Cyle Larin en Fraser Hornby.

Renaud Emond en Paul Onuachu tekenden allebei voor twee doelpunten. Bij Emond leverde dat één punt op, bij Onuachu zelfs nog drie. Nacer Chadli is nu al een toptransfer voor Anderlecht en stond weer op het scorebord tegen Charleroi. Nikola Storm dan weer niet tegen Eupen, maar de winger van KV Mechelen was een echte gesel voor de Eupense defensie. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dit is het @voetbalprimeurbelgie elftal van de week! #ClubBrugge #ZulteWaregem #KVKortrijk #RSCA #RSCAnderlecht #Antwerp #AntwerpFC #Standard #KRCGenk

Een bericht gedeeld door Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws