Verheyen over logisch vertrek bij Anderlecht: Je kan niet beslissen met acht man

Verheyen over logisch vertrek bij Anderlecht: "Je kan niet beslissen met acht man"

05-10-2019 18:49
3

RSC Anderlecht nam vorige week afscheid van Frank Arnesen. De Deen paste niet meer in het sportieve organigram van RSC Anderlecht, zeker na de komst van Frank Vercauteren. Volgens Gert Verheyen is het ontslag van Arnesen niet meer dan logisch.

"Dat is geen verrassing. Wat hebben we ooit van Arnesen vernomen waardoor we wisten wat hij precies deed?", vertelde Verheyen in Het Nieuwsblad. "Bovendien kan je ook geen beslissingen nemen met pakweg acht man. Als je knopen moet doorhakken, mag je niet met te veel zijn."

De aanstelling van Vercauteren komt dan weer niet als een verrassing voor Verheyen. "Bij OH Leuven had hij een gelijkaardige rol, boven trainer Vincent Euvrard. Het is zoals met het inzetten van Trebel. Je hoeft niet beschaamd te zijn omdat je enigszins je ongelijk moet toegeven. Anderlecht moest érgens corrigeren."

Met Vercauteren komt er opnieuw iemand met een paars-wit verleden in de technische staf. "Het is logisch dat het iemand is met een Anderlecht-verleden. Welke buitenlandse coach van hetzelfde niveau als Vercauteren zou dit willen doen? Het is een bijzondere rol. En alleen hoofdtrainer zijn, dat is toch iets wat hij heeft afgesloten", besloot Verheyen.