Anderlecht in rouw na overlijden van buschauffeur: Formidabel man

Anderlecht in rouw na overlijden van buschauffeur: "Formidabel man"

05-10-2019 08:30 Laatste update: 08:44
2

RSC Anderlecht heeft vrijdagochtend afscheid moeten nemen van Michael Ruysseveldt. De vaste chauffeur van RSC Anderlecht overleed op 68-jarige leeftijd.

Ruysseveldt was vijftien jaar lang, van 1999 tot 2014, de vaste bestuurder van de spelersbus van Anderlecht. Die job moest hij vijf jaar geleden afstaan. Ruysseveldt sukkelde al een tijdje met zijn gezondheid. "Michael was kind aan huis bij Anderlecht, het manusje-van-alles eigenlijk", vertelt zaakvoerder Kurt Rollier van het autocarbedrijf Rantour in Het Laatste Nieuws.

"In 1999 zocht men bij Anderlecht een nieuw autocarbedrijf om de spelers te vervoeren Dankzij Michael kwamen wij in contact met Michel Verschueren en konden we een contract met de club sluiten. Michael was een fantastische en joviale kerel. We gaan hem zo hard missen", klinkt het.

Formidabel man
Ook bij Anderlecht maakte hij een enorme indruk. "Een formidabel man", zegt Michel Verschueren. "Hij kende het hele wegennet van België en Europa uit zijn hoofd. Hij sprong ook voor de spelers in de bres, deelde de boterhammetjes uit. Michael was een echte vakman. Dag en nacht stond hij voor de club paraat."

"Hij was nooit opdringerig, maar altijd gedienstig en goedgemutst. Hij was intussen al enkele jaren ziek en toen hij de groep moest achterlaten, heeft hij daar echt onder geleden. Ik wil mijn erkentelijkheid betuigen tegenover de familie van Michael. Hij leefde voor onze club", aldus Verschueren.