Vercauteren reageert bij Anderlecht: “Belangrijk kruispunt in de clubgeschiedenis”

Vercauteren reageert bij Anderlecht: “Belangrijk kruispunt in de clubgeschiedenis”

03-10-2019 15:44
26

Frank Vercauteren keert terug naar RSC Anderlecht. De Belgische oefenmeester gaat aan de slag als T1. Vercauteren reageert voor het eerst na zijn aanstelling.

“Ik ben heel tevreden dat ik opnieuw thuiskom”, begint Vercauteren op de clubwebsite van paars-wit. “Anderlecht staat op een belangrijk kruispunt in de clubgeschiedenis. Met de komst van Vincent wordt de voetbalfilosofie helemaal opnieuw uitgetekend zoals het bij Anderlecht past.”

Vercauteren ziet uit naar de samenwerking met Kompany. “We delen dezelfde visie en tegenover mijn coachingervaring, zet Vincent dan weer een vernieuwende spelstijl, een enorme dynamiek en zijn ervaring en charisma waarmee hij de jongens op het veld ongelofelijk kan coachen. Voor mij is het de perfecte synergie."

"Ik ken Vincent uiteraard ook goed. Als jeugdspeler, als jonge prof destijds bij Anderlecht toen ik hier coach was. Wat we nu vooral moeten doen, is samen opnieuw matchen winnen. Ik zal proberen de juiste keuzes te maken en de juiste accenten te leggen. Geef dit Anderlecht nog wat tijd en er zal iets moois ontstaan”, aldus Vercauteren.