'Anderlecht gaat op zoek naar andere T1: geen simpele zoektocht'

'Anderlecht gaat op zoek naar andere T1: geen simpele zoektocht'

03-10-2019 13:25
9

Vincent Kompany is maandag tijdens het crisisoverleg met sportief directeur Michael Verschueren tot een belangrijk inzicht gekomen. Hij wil meer tegengas krijgen van zijn technische staf. Het Laatste Nieuws schrijft dat Anderlecht naar een extra coach gaat speuren. Volgens de krant wordt dat geen simpele zoektocht.

Kompany zou immers hoge eisen stellen aan de te benoemen trainer. Kompany staat enkel een wijziging in zijn staf toe als de perfecte kandidaat kan worden gevonden. Hij moet vooral honderd procent te vertrouwen zijn, achter 'het project' staan en tegelijk zelfstandig genoeg zijn. In de ogen van de krant niet de meest makkelijke combinatie. Het zou daarom minstens tot na de interlandbreak duren voordat de Anderlecht-staf er anders uitziet.

'Vince the Prince' liet zich bij zijn komst omkaderen met vooral jaknikkers, met T1 Simon Davies en assistent-coach Junior Ngalula als belangrijkste vertrouweling. Door de ontwikkelingen rijst de vraag: wat met Davies? Mogelijk moet de Welshman een stap opzij zetten voor een T1 die wel zelfstandig beslissingen kan nemen. Er is echter ook een kans dat Davies helemaal niet aan boord kan blijven.

Omdat Kompany richting zijn vrienden toe loyaal is, is hij niet van plan om Davies door de eerste de beste passant te laten vervangen. Op de shortlist zouden dan ook al enkele grote, aansprekende namen staan.