'Hij begon te huilen, nadat Frenkie de Jong zijn contract had getekend bij Barça'

'Hij begon te huilen, nadat Frenkie de Jong zijn contract had getekend bij Barça'

30-09-2019 13:23
1

FC Barcelona won vorig seizoen de strijd om Frenkie de Jong, maar de toenmalige Ajacied kon ook naar Paris Saint-Germain, Manchester City en Juventus. Hasan Cetinkaya, als directeur van het managementbureau waar ook De Jongs zaakwaarnemer Ali Dursun bij aangesloten is, zag 'een echte confrontatie' tussen de Europese topclubs.

"Paris Saint-Germain, Manchester City en Juventus deden er bijna alles aan om Frenkie binnen te halen. Barcelona was echter altijd zijn eerste keus, hun voetbal zit in zijn DNA", vertelt Cetinkaya aan het Zweedse Aftonbladet. De Jong zette in januari zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij Barça en de belangenbehartiger was daarbij aanwezig, samen met Dursun.

"Er lag enorm veel druk op de directie om de deal rond te krijgen en zij wilden zichzelf zo goed mogelijk beschermen. Voormalig directeur Pep Segura begon te huilen nadat de documenten waren getekend", aldus Cetinkaya. "Toen ik dat zag werd ik ook geraakt en moest ik een traantje laten, dat overkomt mij zelden."

De sfeer was zéér uitgelaten nadat het rond was, memoreert Cetinkaya. "Er waren knuffels, champagne en daarna gingen Ali Dursun, Frenkie, zijn hele familie en ik samen uit eten in een heel elegant restaurant in de heuvels van Barcelona. Daar dronken we de beste wijn van Spanje en aten we een fantastische steak."