'Life after Pep: Man City denkt aan Van Bronckhorst, Arteta... en Kompany'

'Life after Pep: Man City denkt aan Van Bronckhorst, Arteta... en Kompany'

29-09-2019 09:30 Laatste update: 09:40
6

Giovanni van Bronckhorst is  een kandidaat om Pep Guardiola op te volgen bij Manchester City, schrijft The Mirror zondag. Volgens de Engelse boulevardkrant bereidt de Premier League-kampioen zich voor op 'een leven na Guardiola'. Ook Vincent Kompany wordt genoemd als mogelijke opvolger.

Eerder werd al bekend dat Van Bronckhorst de kans krijgt om ervaring op te doen in alle geledingen van de City Football Group (CFG). Als de voormalig Feyenoord-trainer een goede indruk maakt, is het de bedoeling dat hij in Manchester blijft. Daar staat hij op een lijstje om Guardiola op te volgen. Het contract van de succescoach loopt medio 2021 af in het Etihad Stadium.

The Citizens willen niet dezelfde fout maken als stadgenoot Manchester United, dat na het vertrek van manager Sir Alex Ferguson als een kaartenhuis instortte, zo schrijft The Mirror. Van Bronckhorst krijgt het komende jaar de kans om City nader te leren kennen. Waar eerder werd gerept over een 'informeel akkoord', blijkt hij wel degelijk op de loonlijst van de Engelse grootmacht te staan.

Het is niet gezegd dat Van Bronckhorst de belangrijkste kandidaat is om Guardiola op te volgen, maar hij is wel een van de kanshebbers. Ook Mikel Arteta wordt genoemd. De oud-speler van Arsenal is momenteel de assistent van Guardiola. Verder zou ook... Kompany een optie kunnen zijn, mocht hij zijn moeizame start bij Anderlecht te boven komen.