Strijd in Brussel: Ook als Kompany niet speelt, zullen spelers onder indruk zijn

Strijd in Brussel: "Ook als Kompany niet speelt, zullen spelers onder indruk zijn"

28-09-2019 08:11

Hoewel Waasland-Beveren dit weekend op bezoek gaat bij recordkampioen RSC Anderlecht, lijkt dat een kans om punten te sprokkelen. Met een schamele 5 op 24 staan de Brusselaars slechts drie punten voor op de rode lantaarn uit het Waasland. Trainer Arnauld Mercier legt uit hoe zijn troepen iets kunnen rapen in het Lotto Park.

"Het is een mooie affiche", weet Mercier te vertellen bij Het Nieuwsblad. "Iedereen zal gemotiveerd zijn om daar te spelen. Maar we gaan niet naar daar om te verdedigen. Neen, we gaan onze match proberen te spelen en proberen te winnen. We gaan onze kwaliteiten gebruiken vanuit een goede organisatie.
Dat is de basis."

"Alleen moeten we efficiënter worden in de zone van de waarheid", geeft Mercier zijn jongens een specifieke opdracht mee. "Al hebben we ook vermijdbare tegendoelpunten geslikt. Maar daar werken we aan." Hoewel Anderlecht het qua resultaten povertjes doet, heeft paars-wit nog steeds een grote naam. Datzelfde geldt voor Vincent Kompany, die er door blessure niet bij zal zijn op het veld. "Maar ook als hij niet speelt, zullen er spelers onder de indruk zijn", voorspelt Mercier.