Koploper versus rode lantaarn: Standard kent geen enkele moeite met onmondig Eupen

Koploper versus rode lantaarn: Standard kent geen enkele moeite met onmondig Eupen

Gepubliceerd: zondag 22 september 2019 om 16:20zo 22-09-2019 om 16:20

Laatste update: zondag 22 september 2019 om 16:50zo 22-09-2019 om 16:50

Standard heeft zich zondagmiddag niet verslikt in KAS Eupen. De koploper zette de rode lantaarn met gemak opzij: 3-0. Aleksandar Boljevic was de gevierde man aan Luikse kant.

Standard liet er geen gras over groeien en greep Eupen onmiddellijk bij de keel. Die vroege stormloop moest wel tot een doelpunt leiden. Al in minuut zes mocht Sclessin juichen. Konstantinos Laifis brak de ban met een verwoestende uithaal. Standard nam vervolgens wat gas terug. Het in de openingsfase immers zeer weinig te vrezen van het onmondige Eupen. Standard-doelman Arnaud Bodart hoefde alleen alert te reageren op een inzet van Jonathan Bolingi.

Aan het half uur maakten de Rouches het nog comfortabeler voor zichzelf. Boljevic verdubbelde de marge met een rake kopstoot, na een voorzet op maat van Nicolas Gavory. Voor Boljevic betekende het zijn eerste treffer in het shirt van Standard. De thuisploeg zat op rozen en zette voor rust ook niet meer aan om de 3-0 op het scorebord te zetten.

Na de pauze was er nog altijd geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van Michel Preud'homme. Al sloop er gemakzucht in het spel, waardoor er aanvankelijk weinig te beleven viel in de tweede helft. Gelukkig voor de fans was er plots een klasseflits van Boljevic. De Montenegrijn kapte zich vrij en rondde knap af in de benedenhoek. Ortwin De Wolf moest voor de derde keer vissen.

Na de 3-0 bloedde het duel dood. Er was tien minuten voor tijd enkel nog wat opwinding toen Jordi Amat namens de zwakke bezoekers een rode kaart kreeg getoond voor een vieze overtreding op Gavory.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Genk is in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Heracles-aanvaller Cyriel Dessers. Een goede aanwinst voor Genk? #Genk #KRCGenk #Transfernieuws #Heracles #JPL #Dessers

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws