'FC Barcelona rekent op recordomzet: magische grens van 1 miljard bereikt'

'FC Barcelona rekent op recordomzet: magische grens van 1 miljard bereikt'

Gepubliceerd: donderdag 19 september 2019 om 17:25do 19-09-2019 om 17:25

FC Barcelona verwacht dit seizoen historie te schrijven op financieel gebied: de kampioen van Spanje rekent op een omzet van maar liefst 1,047 miljard euro. Dat maakt de club donderdag bekend.

In een meerjarenplan dat in 2015 door Barcelona is opgesteld was het doel om in het seizoen 2020/2021 voor het eerst de magische grens van een miljard euro omzet aan te tikken. Nu blijkt de financiële ontwikkelingen toch harder te gaan dan verwacht: de Spanjaarden gaan ervan uit dat er dít seizoen al ruim meer dan een miljard euro zal omgaan binnen de club.

De geraamde omzet van 1,047 miljard euro voor dit seizoen valt 133 miljoen euro hoger uit dan de omzet van vorig seizoen. Naast de verwachte omzet stijgen ook de verwachte kosten van FC Barcelona. De club verwacht dit seizoen een winst van elf miljoen euro te kunnen noteren. Dat zou betekenen dat Barça voor het negende seizoen op rij winst maakt. 

Aan de afgelopen transferperiode hield Barcelona een negatieve transferbalans over. Het aantrekken van onder meer Antoine Griezmann en Frenkie de Jong kostte de club meer dan 250 miljoen euro, terwijl er slechts voor 160 miljoen euro verkocht werd.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vandaag viert @rscanderlecht de 112e verjaardag! Welke speler en welk moment zal jij nooit vergeten?! #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #JPL #VanHimst #Lukaku #Kompany #Scifo #Zetterberg

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws