'Kompany trekt aan de sportieve touwtjes, Arnesen vooral bezig met jeugdtransfers'

'Kompany trekt aan de sportieve touwtjes, Arnesen vooral bezig met jeugdtransfers'

Gepubliceerd: zaterdag 14 september 2019 om 13:22za 14-09-2019 om 13:22

Begin 2019 stelde RSC Anderlecht Frank Arnesen voor als de man die de sportieve visie van de Brusselaars zou uitbouwen. Ruim zes maanden later blijft daar bitter weinig van over. Sinds de komst van Vincent Kompany is de macht immers helemaal verschoven naar de Rode Duivel.

En zo vervult Arnesen plots een marginale rol binnen het project-Anderlecht. 'Het telefoonboekje blijft te vaak ongebruikt', schrijft Het Laatste Nieuws daarover. Volgens de krant was Arnesen tijdens de voorbije zomermercato eigenlijk nauwelijks betrokken bij de transfers. Enkel bij de komst van Michel Vlap en Derrick Luckassen had hij wat in de pap te brokken, vanwege zijn connecties in de Eredivisie.

Toch wil Anderlecht helemaal niet van Arnesen af en heeft Arnesen zelf wel vrede met zijn nieuwe rol. Die bestaat er nu vooral in om jeugdtransfers te verwezenlijken, zoals hij recent nog deed in de persoon van het Noorse toptalent Kristian Arnstadt. Volgens HLN kan Arnesen nu 'zijn expertise kwijt in de zoektocht naar talent en de reorganisatie van de scouting'.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Denk jij dat Arnesen echt vrede neemt met zijn nieuwe rol?

(131 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws