Wat verdienen de Serie A-Belgen? Lukaku, Mertens en Nainggolan van andere orde

Wat verdienen de Serie A-Belgen? Lukaku, Mertens en Nainggolan van andere orde

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 16:30di 10-09-2019 om 16:30

De salarissen van de spelers uit de Serie A liggen dankzij de gerenommeerde sportkrant La Gazzetta dello Sport op straat. VoetbalPrimeur.be constateerde dat Cristiano Ronaldo de absolute grootverdiener is en dat Romelu Lukaku in de top-3 staat. De andere Belgen moeten het met veel minder dan zijn 7,5 miljoen euro per jaar doen.

Dries Mertens komt bij Napoli nog het dichtste in de buurt. Mertens strijkt jaarlijks vier miljoen euro op zijn bankrekening gestort. Daarmee staat hij qua verdiensten in de top-5 van Napoli. Wat betreft onze landgenoten maakt Radja Nainggolan de top-3 compleet. Nainggolan wordt door Internazionale uitgeleend aan Cagliari, waar hij met een salaris van drie miljoen euro op eenzame hoogte staat.

Na Nainggolan gaapt een groot gat. Zowel Silvio Proto als Jordan Lukaku ontvangt bij Lazio Roma één miljoen euro. Hoewel Atalanta Bergamo zich als nummer vier kwalificeerde voor de Champions League, liggen de salarissen laag bij de werkgever van Timothy Castagne. De Rode Duivel moet het doen met een beloning van 550.000 euro per jaar.

Oude bekenden
In het overzicht komen we ook nog meerdere ex-spelers uit de Jupiler Pro League tegen. Onder hen Kalidou Koulibaly (ex-Racing Genk). Koulibaly ontvangt zes miljoen per jaar en prijkt daarmee bovenaan op de loonlijst van Napoli. In de personen van Sergej Milinkovic-Savic (2,5 miljoen euro bij Lazio) en Ruslan Malinovskyi (1 miljoen euro bij Atalanta) zijn er meerdere voormalige Genkenaars multimiljonair aan het worden in Italië.

Adam Marusic (900.000 euro), Stefano Denswil (800.000 euro) Bram Nuytinck (500.000 euro) en Lukasz Teodorczyk (500.000 euro) blijven dan weer onder de grens van de miljoen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws