Verheyen fileert Schotland: Wendbaarheid van een stacaravan

Verheyen fileert Schotland: "Wendbaarheid van een stacaravan"

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 13:45ma 09-09-2019 om 13:45

Gert Verheyen heeft geen hoge pet op van Schotland, maandagavond de opponent van de Rode Duivels. Dat blijkt uit zijn analyse voor Het Nieuwsblad.

"Achterin staan ouderwetse Britse mandekkers, kopbalsterk maar statisch, met de wendbaarheid van een stacaravan. Liefst geven ze een lel naar voren", aldus Verheyen. Andy Robertson van Liverpool is de enige uitzondering op de regel. "Die kan met zijn rushes en goeie voorzetten wel iets forceren." In de ogen van Verheyen haalt ook alleen Robertson het niveau van de Belgen.

Als de Schotten al iets aardig laten zien, zal het bij Robertson beginnen, denkt Verheyen. "Alleen in het samenspel aan de linkerkant, tussen Robertson, Callum McGregor met zijn goeie linker en Ryan Fraser zie je wel eens vijf passes na mekaar."

Gaelic Football
Van spits Oliver McBurnie heeft Verheyen weinig verwachtingen. "Vrijdag tegen Rusland (1-2 verlies) rekende Schotland voorin op ene McBurnie van Sheffield United. Met zijn afgezakte kousen en zijn baard leek die wel uit het Gaelic Football weggelopen te zijn. Dat is illustratief: kijk nog maar simpel naar de clubs waar de Schotten spelen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws