Praet (ex-Anderlecht) over promotie naar PL: “Wou meer minuten gespeeld hebben”

Praet (ex-Anderlecht) over promotie naar PL: “Wou meer minuten gespeeld hebben”

4 mei - 11:15
1

Dennis Praet, voormalig Gouden Schoen-winnaar, blikt terug op zijn tijd bij Leicester City en kijkt vooruit naar zijn toekomstige uitdagingen in het voetbal. Na het vieren van de promotie naar de Premier League en het winnen van de titel met Leicester, geeft Praet toe dat zijn gevoel gemengd is. 

"Euh, nu heb ik een beetje hetzelfde gevoel. Het blijft een prijs, hé, en ik heb matchen gespeeld, ik heb mijn aandeel daarin”, klinkt het bij de voormalige speler van RSC Anderlecht in Het Nieuwsblad. “Maar ik heb lang niet zoveel minuten gemaakt als ik wou." 

Praet, die zijn ervaring bij Leicester als een "avontuur" beschrijft, benadrukt de uitdagingen van het spelen voor een topclub in de Premier League. "Leicester is ook geen Championship-ploeg, hé, de concurrentie is enorm." Hij erkent de kwaliteit van zijn teamgenoten en de strijd om een basisplaats. 

Hoewel Praet zijn beslissing om naar de Premier League te komen niet betreurt, erkent hij dat hij graag meer had gespeeld. “Ndidi is altijd op niveau, Winks kwam van Tottenham, Dewsbury-Hall deed het heel goed. Ik heb het hier nooit anders geweten. Vroeger bokste ik op tegen Tielemans, Maddison, noem maar op.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.