PSG voert druk op Barça op: 'Het is duidelijk wat wij willen voor Neymar'

PSG voert druk op Barça op: 'Het is duidelijk wat wij willen voor Neymar'

31-08-2019 12:35
2

De tijd begint te dringen voor FC Barcelona en Neymar. Volgens technisch directeur Leonardo staat Paris Saint-Germain niet onwelwillend tegenover een vertrek van de Braziliaanse ster, maar is een transfer nog altijd niet dichterbij gekomen.

"Voor Barcelona is het duidelijk wat wij willen", vertelde Leonardo vrijdagavond na de 2-0 overwinning van PSG op FC Metz. "Onze voorwaarde is dat er spelers betrokken worden bij de deal. Geen enkele club heeft het geld om Neymar te halen, dus er is een aanbieding nodig met een directe vervanger en misschien nog andere spelers. Daar staan we voor open."

Volgens El Mundo Deportivo wringt daar de schoen. Ousmane Dembélé en Ivan Rakitic zijn in beeld om de omgekeerde weg te bewandelen, maar de Fransman en de Kroaat zien er niets in om als wisselgeld te dienen. De Catalaanse sporkrant meent dat een terugkeer van Neymar in Camp Nou inmiddels 'zo goed als uitgesloten is'. Barça kan en wil niet voldoen aan de eisen van PSG. Alleen een handreiking van de Fransen kan de deal nog kans van slagen geven, maar dat lijkt onwaarschijnlijk.

Leonardo erkent dat er weinig schot in de zaak zit. "We hebben op 27 augustus een eerste aanbieding gehad. Of de onderhandelingen zijn afgebroken? Nee, maar er is ook geen akkoord. Ik weet niet wat er gaat gebeuren, het hangt af van Barcelona. Of er een nieuwe afspraak met Barça staat? Nee, er staat niets op de planning."

Barça en PSG hebben nog tot maandag om een akkoord te bereiken. Neymar kwam vrijdagavond opnieuw niet in actie voor PSG.