OFFICIEEL: Moeskroen trekt ex-speler van Tottenham Hotspur aan

OFFICIEEL: Moeskroen trekt ex-speler van Tottenham Hotspur aan

31-08-2019 11:12 Laatste update: 13:05
3

Excelsior Moeskroen heeft een nieuwe verdediger aangetrokken. Kevin Wimmer wordt voor één seizoen gehuurd van Stoke City.

Dat meldt de club via zijn officiële kanalen. De 26-jarige Oostenrijker heeft al enkele mooie clubs op zijn palmares. Hij genoot zijn jeugdopleiding bij LASK Linz (de tegenstander van Club Brugge in de Play-Offs van de Champions League). 

In de zomer van 2012 verhuisde Wimmer naar FC Keulen. Dankzij zijn goede prestaties in de Bundesliga werd hij overgenomen door Tottenham Hotspur voor 7,5 miljoen euro. Bij de Spurs liep het echter mis voor de Oostenrijker.

Door de stevige concurrentie -van onder andere Jan Vertonghen en Toby Alderweireld- speelde Wimmer op twee seizoenen slechts 31 wedstrijden voor Tottenham. Hij werd voor zeven miljoen euro doorverkocht aan Stoke, waar hij evenmin kon overtuigen.

Vorige zomer vertrok Wimmer op huurbasis naar Hannover. Daar speelde hij vorig seizoen 24 wedstrijden. Wimmer trok ook al negen keer het truitje van de nationale ploeg van Oostenrijk aan.