We zijn het aan de fans verplicht, we hebben het verbrod in de bekerfinale

"We zijn het aan de fans verplicht, we hebben het verbrod in de bekerfinale"

29-08-2019 10:32
10

Zo vroeg op het seizoen staat KAA Gent al voor een cruciale wedstrijd. Op bezoek bij HNK Rijeka moet het de 2-1-voorsprong die het opgebouwd heeft in de heenwedstrijd, met succes verdedigen om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Voor Roman Bezus is dat simpelweg een must.

Gent hoort thuis in een Europese competitie, oordeelt de Oekraïense middenvelder. "We hebben dan ook onze kans op rechtstreekse kwalificatie verbrod door de bekerfinale te verliezen. Vervolgens kregen we via dit vangnet nog een tweede kans en we zijn het aan onze fans verplicht om deze met beide handen te grijpen. Natuurlijk wordt het geen makkie, maar we moeten in onze mogelijkheden geloven", klinkt het in Het Nieuwsblad.

“Onderschat Rijeka echter niet", waarschuwt Bezus. "We moeten op onze hoede zijn, want vorige week toonden de Kroaten zich al bijzonder efficiënt. Het spel dat ze in de heenwedstrijd brachten, was misschien niet fraai, maar hun uitgangspositie is natuurlijk wel interessant. We mogen ons dan ook aan een hete avond verwachten. Ik hou echter wel van zulke omstandigheden: voetballen in een kolkend stadion, waar ultra's negentig minuten lang voor sfeer zorgen, dat is toch altijd genieten."