Nu al crisissfeertje bij KRC Genk: De excuses zijn op

Nu al crisissfeertje bij KRC Genk: "De excuses zijn op"

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 om 07:30ma 12-08-2019 om 07:30

Landskampioen KRC Genk kon niet veel slechter beginnen aan het nieuwe seizoen. Met een drie op negen hebben de Limburgers hun competitiestart gemist. Het moet beter, dat beseft ook technisch directeur Dimitri De Condé.

"Al wie dacht dat het wel niet zo erg zou zijn, staat intussen ook met beide voeten op de grond", zegt De Condé in Het Nieuwsblad. De TD leek al enkele weken te beseffen dat het moeilijk ging worden. "Ik weet uit ervaring hoe moeilijk een competitiestart kan zijn na een gebrekkige voorbereiding", zegt hij.

"Heel veel internationals konden pas laat aansluiten. Bovendien zitten enkele spelers al weken met transferbekommernissen, zijn er altijd enkele misnoegden die meer willen spelen, is onze duurste aankoop in de voorbereiding geblesseerd uitgevallen en proberen veel kampioenen onbewust op vorig seizoen te teren. Dat is een gevaarlijke cocktail", klinkt het.

Alarmbel
De Condé vindt het hoog tijd om de alarmbel te luiden. "Je kan hier alleen maar uit geraken als je beseft dat het anders en vooral scherper moet. De excuses zijn op, dus moet je de rangen sluiten en samen uit dit dalletje kruipen. Het moet scherper, in alle geledingen van de club", zegt hij.

"Ik kijk ook naar mezelf, net zoals de bestuurders dat doen. Maar zelfs onze U21 teert bijvoorbeeld te veel op de dubbel. Ze gedragen zich te zeer als kampioenen. Terwijl het beter moet, elke dag opnieuw. Beseffen we dat niet, dan gaan we heel moeilijke tijden tegemoet", aldus De Condé. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Genk nog versterking nodig?

(551 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws