Zestienjarige Vranckx maakt debuut op Anderlecht: Een droom

Zestienjarige Vranckx maakt debuut op Anderlecht: "Een droom"

10-08-2019 08:05

Aster Vranckx beleefde vrijdag een jongensdroom. De zestienjarige speler van KV Mechelen maakte als invaller tegen RSC Anderlecht zijn debuut in de Jupiler Pro League. Met een strijdend Malinwa pakte hij ook nog eens een punt tegen Anderlecht (0-0).

"Wat een geweldige ervaring! Als zestienjarige speler mogen invallen op Anderlecht en zo’n tweede helft spelen is gewoon een droom. Het was een erg zware partij tegen een sterk Anderlecht", reageerde Vranckx na de wedstrijd op de websiste van zijn ploeg.

In de 38e minuut kwam de middenvelder Jules Van Cleemput vervangen. "Toen ik te horen kreeg dat ik mocht invallen, ging het allemaal zo snel zodat je geen tijd hebt om na te denken. De coach fluisterde me toe dat ik gewoon mijn ding moest doen zoals op training. Toen ik dan echt het veld op mocht, draaide ik de knop om en besloot ik mijn moment te nemen. Ik hou er wel een goed gevoel aan over."

Vranckx mocht trouwens tijdens de Supercup ook al even proeven van het grote werk. In de met 3-0 verloren match tegen KRC Genk viel hij twee minuten voor het einde in.