Mignolet is nog maar net weg of Alisson valt geblesseerd uit

Mignolet is nog maar net weg of Alisson valt geblesseerd uit

10-08-2019 07:55
2

Toen Simon Mignolet voor Club Brugge koos, dook her en der de opmerking op: 'Waarschijnlijk zal Alisson zich nu snel blesseren'. Hoe kan het ook anders, dat gebeurde vrijdag ook. Tijdens de eerste mach van het nieuwe seizoen moest Alisson Becker geblesseerd het veld verlaten.

Liverpool mocht vrijdag de Premier League openen met een thuismatch tegen Norwich City. The Reds haalden – door onder meer een doelpunt van Divock Origi – simpel met 4-1. Domper op de feestvreugde was de blessure van Alisson. Bij een uittrap ging het mis. Na 39 minuten moest de Braziliaan geblesseerd naar de kant. Eerst dacht men aan knieblessure, maar volgens Jürgen Klopp ligt het iets anders. “Het is kuitblessure, niet meer”, aldus de Duitse manager.

Woensdag komt Liverpool opnieuw in actie. Dan is Chelsea de tegenstander is Europese Supercup. Het zal een match zonder Alisson zijn. “Hij zal niet spelen. Met al mijn ervaring kan ik dat nu al bevestigen”, aldus Klopp na de wedstrijd. “Hij is geblesseerd. Nu moet onderzoek nog uitwijzen voor hoe lang.”

Adrián, de vervanger van Mignolet, mocht tegen Norwich invallen. De Spanjaard zal ook keepen tegen Chelsea. Klopp heeft alvast vertrouwen in Adrián. “Hij is iemand met veel vertrouwen. Ik denk trouwens niet dat hij de komende jaren enkel op de bank wil zitten. Met zijn 32 jaar beschikt hij over de nodige ervaring.”