OFFICIEEL: Mignolet heeft zijn handtekening gezet en is een 'Bruges boy'

OFFICIEEL: Mignolet heeft zijn handtekening gezet en is een 'Bruges boy'

04-08-2019 22:30 Laatste update: 05-08-2019 10:42
113

Simon Mignolet keert terug naar België. De 31-jarige doelman verlaat Liverpool om aan de slag te gaan bij Club Brugge. De Rode Duivel gaat een contract tekenen voor vijf seizoenen.

Dat meldt The Telegraph. Mignolet zat zondagnamiddag nog op de bank bij Liverpool tijdens de Community Shield tegen Manchester City, maar vertrok na de verloren wedstrijd meteen naar België. De doelman zal maandag zijn medische testen afleggen bij Club en nadien zijn overeenkomst ondertekenen.

De 31-jarige Mignolet had nog een contract voor twee seizoenen bij Liverpool, maar was sinds de komst van Alisson Becker aan de bank verstrengeld. Manager Jürgen Klopp wilde de Belg heel graag behouden als nummer twee, maar Mignolet had al herhaaldelijk aangegeven dat hij wilde spelen.

Liverpool had echter een stevige transferprijs op het hoofd van de doelman geplakt. Dankzij de miljoenen die Blauw-Zwart ontving voor Wesley, Danjuma, Nakamba en Denswil is er echter voldoende financiële slagkracht om te stunten met Mignolet. Club zou ongeveer zeven miljoen euro betalen voor de Rode Duivel.

Update 23.14: De overgang van Mignolet is al helemaal in kannen en kruiken. Club Brugge plaatste zondagavond een filmpje op de sociale media waarin de Rode Duivel opduikt. "Dag Brugge-fans, ik ben net geland in België", vertelt Mignolet. "Ik ben heel blij om terug in België te zijn. Het is de late avond. Stay tuned, want morgen is er zeker meer." De doelman moet maandag nog zijn medische testen afleggen. Nadien wordt de transfer geofficialiseerd.

Update 05/08, 10.40: De deal is helemaal rond. Mignolet heeft zijn handtekening gezet en is nu officieel de nieuwe doelman van Club Brugge.