Vader Vlap niet onder de indruk: Anderlecht heeft een klein stadionnetje

Vader Vlap niet onder de indruk: "Anderlecht heeft een klein stadionnetje"

03-08-2019 08:00
24

Anderlecht betaalde deze zomer acht miljoen euro om Michel Vlap over te nemen van de Nederlandse subtopper sc Heerenveen. Vorige week galmde zijn achternaam al door het Lotto Park, nadat hij scoorde bij zijn officiële debuut. Vader Jan Vlap keek het vanaf de tribunes met trots aan.

"Vorig seizoen woonden we in Play-Off 1 nog een wedstrijd bij tegen AA Gent. Dan is het heel bijzonder om je zoon nu echt op dat veld te zien lopen. Wat mij wel opvalt, is dat Anderlecht een klein stadionnetje heeft voor een topclub. Zelfs dat van Heerenveen is groter", toont vader Vlap zich in Het Nieuwsblad minder onder de indruk van het Lotto Park zelf.

Op de sfeer en de ontvangst van zijn zoon heeft Vlap senior echter niks aan te merken. "Eigenlijk is de ambiance altijd uitstekend. Zoals je weet, trekken wij weleens met de familie naar de Grote Markt in Brussel en onlangs werd Michel er plots omstuwd door een twintigtal mensen. Fans die hem begonnen toe te zingen: hartstikke leuk."

Gloriedagen
Zondag zit de familie vier uur in de auto om in Moeskroen op post te zijn. De Nederlander hoopt dat Anderlecht op Le Canonnier een stap in de goede richting kan zetten, want hij beseft dat de club van zijn zoon een lange weg heeft te gaan. Eerst moet zijn club weer groots worden. Ik herinner mij vooral het Anderlecht van Degryse, Nilis, Rutjes... Het zijn die tijden die terug moeten keren", klinkt het.