OFFICIEEL: Volgende goodbye bij Club Brugge, ook Nakamba trekt over Kanaal

OFFICIEEL: Volgende goodbye bij Club Brugge, ook Nakamba trekt over Kanaal

Gepubliceerd: donderdag 1 augustus 2019 om 12:18do 01-08-2019 om 12:18

Laatste update: donderdag 1 augustus 2019 om 12:22do 01-08-2019 om 12:22

Marvelous Nakamba heeft zijn transfer naar Aston Villa afgerond. Club Brugge maakt donderdagmiddag bekend dat de middenvelder Jan Breydel verlaat. In de Premier League ondertekende Nakamba een contract voor vijf seizoenen.

Nakamba was begin deze week al afgereisd naar Birmingham om zijn medische testen af te leggen. Daaruit kwam niets verontrustends aan het licht. In tussentijd bereikte Villa een akkoord met Club Brugge over de transfervoorwaarden. Blauw-Zwart krijgt naar verluidt zo'n 13,5 miljoen euro op de rekening gestort krijgen.

Het is niet de eerste miljoenendeal die Club afrondt deze zomer. De hoofdprijs ving het voor Wesley Moraes, die voor een recordsom van 25 miljoen naar ... Aston Villa verkaste. Eerder op donderdag verzekerde Club zich van nóg een appeltje voor de dorst. Ook Arnaut Danjuma trekt immers naar de Premier League; hij zou zo'n vijftien miljoen opleveren.

Na twee seizoenen trekt Nakamba de deur van Jan Breydel achter zich dicht. De Zimbabwaan zette de overstap vanuit de Eredivisie en toonde zich in zijn eerste jaar één van de grondleggers van de landstitel. Door blessures kon hij die prestaties niet herhalen tijdens het vorige seizoen. Na de Afrika Cup weigerde Nakamba plots om nog te komen trainen, om zo zijn transfer naar de Premier League af te dwingen. Dat is hem nu gelukt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws