Trebel in de vergeetput bij Anderlecht: Wij moeten keuzes maken

Trebel in de vergeetput bij Anderlecht: "Wij moeten keuzes maken"

24-07-2019 17:00
19

Anderlecht heeft zijn voorbereiding achter de rug, zondag krijgen we de eerste échte match tegen KV Oostende. Momenteel heeft Anderlecht wel nog steeds veel te veel spelers.

T1 Simon Davies beseft dat dat een groot probleem is. "Onze kern is momenteel nog te groot, maar het is niet simpel om de groep in te krimpen van ruim 40 naar 25 spelers. Vooral omdat niemand een slechte attitude toonde tijdens deze voorbereiding. Natuurlijk pikken sommigen de methode-Kompany rapper op dan anderen, maar iedereen toonde zich leergierig. Ja, dat geldt ook voor Adrien Trebel", benadrukt hij in Het Nieuwsblad.

Toch moet Trebel weg bij Anderlecht. "Ik wil niet te veel ingaan op individuele gevallen, maar we moeten keuzes maken in het belang van Anderlecht. Welke jongens passen het best in ons systeem? Daarom houden Kompany en ik ook geregeld individuele gesprekken. Daarbij is het belangrijk dat je iemand recht in de ogen kijkt, terwijl je eerlijk en consequent uitlegt waarom hij niet past in je visie. Dat je daarbij jongens ontgoochelt, is logisch. Maar een coach kan niet geliefd zijn bij iedereen."