Wat een wedstrijd: PSV wint in extremis tegen FC Basel dankzij wereldgoal

Wat een wedstrijd: PSV wint in extremis tegen FC Basel dankzij wereldgoal

Gepubliceerd: dinsdag 23 juli 2019 om 22:00di 23-07-2019 om 22:00

PSV heeft de heenwedwedstrijd in de voorronde van de Champions League tegen Basel gewonnen. In Eindhoven leek de ploeg tegen een zure nederlaag aan te lopen, maar in een tijdsbestek van drie minuten bezorgden Sam Lammers en Donyell Malen PSV de overwinning: 3-2. 

PSV begon zeer aanvallend tegen Basel. De ploeg was met kleine kansjes, veel balbezit en constante pressie gevaarlijk. Dat werd na een klein kwartier beloond. Bergwijn lanceerde Malen, die eerst op de Basel-doelman stuitte, maar Bruma alsnog zag scoren: 1-0.

Ook na de openingsgoal gaf PSV gas. De thuisploeg leunde op de snelheid van de aanvallers. Basel wist zich er geen raad mee en kon alleen maar tegenhouden. De Zwitsers kregen slechts halve kansen.

PSV had voor de rust op een ruimere voorsprong moeten staan, maar kreeg uit het niets de gelijkmaker om de oren. PSV verloor de bal op de zestien van Basel en stond vervolgens zeer slecht gepositioneerd toen Albian Ajeti uit de rug van Derrick Luckassen wegliep en na een sprint van 35 meter raak kon schieten.

Het spelbeeld veranderde nauwelijks in de tweede helft: PSV viel aan en speelde continu op de helft van Basel, dat loerde op de counter. PSV was een aantal keren dichtbij via Hirving Lozano, die de lat raakte, en Bergwijn. Basel was een keer gevaarlijk toen Jeroen Zoet een vrije trap van Luca Zuffi losliet.

De tijd begon te dringen voor de Eindhovenaren, die geen genoegen namen met een 1-1 gelijkspel. In de slotfase ging het echter faliekant mis voor PSV. Een corner van Basel werd tien minuten voor tijd binnngekopt door Omar Alderete. Opnieuw zag PSV er verdedigend niet goed uit.

Mark van Bommel zette alles op alles en bracht zowel Cody Gakpo als Sam Lammers. PSV zette aan en werd in de 89e minuut beloond door Lammers, die overtuigend raak kopte: 2-2. Daar bleef het niet bij, want Malen bezorgde de PSV-fans het ultieme hoogtepunt door in de blessuretijd (!) ook nog eens voor de 3-2 te zorgen.

PSV en Basel treffen elkaar over zeven dagen weer. Tussendoor wacht voor de Eindhovenaren nog een ontmoeting met Ajax om de Johan Cruijff Schaal.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws