Standard is klaar voor het nieuwe seizoen, Fransen gaan voor de bijl

21-07-2019 16:45
2

Standard heeft zijn fandag kleur gegeven door de galamatch tegen OGC Nice te winnen. Standard sloot een aangename wedstrijd af met een 2-1.

Standard wilde een goed resultaat neerzetten op de fandag en scoorde de opener al na 20 minuten. Emond kon een perfecte corner van Gavory afwerken. Nice liet zich niet onbetuigd, maar de jonge doelman Bodart kon elke poging keren.

Na de pauze kwam Nice toch nog langszij. Sylvestre kon de ingevallen keeper Milinkovic-Savic kloppen. Nice zette door, maar op het uur ging Dante in de fout. De ex-speler van Standard hielp zijn oude club met een eigen doelpunt. Verder stond de tweede helft vooral bol van de wissels. Michel Preud'homme wisselde zowat zijn hele elftal, wat het tempo van de match niet ten goede kwam.

Standard begint volgende zaterdag om 18u aan het nieuwe seizoen. Met een verplaatsing naar Cercle Brugge staat het op papier een haalbare kaart op het programma.